Tot el que vols saber sobre els sucs ecològics

Menjar fruites i hortalisses fresques és quelcom que sovint se’ns recomana, però… i si les consumim en forma de suc? Podria ser, fins i tot, una pràctica més saludable. Per començar, aquests sucs són l’alternativa ideal per perdre pes sense haver de passar fam, ja que contenen poques calories i gairebé cap lípid: oblidem-nos, doncs, de seguir complicades dietes.

El ventall de beneficis, però, és molt més ampli: els sucs de fruites i d’hortalisses ens aporten minerals i vitamines que, a diferència dels suplements nutricionals sintètics, seran assimilats instantàniament pel nostre cos. Gràcies a les substàncies nutritives concentrades que contenen, estarem satisfent la nostra necessitat diària de vitamines i de minerals amb només dos gots de suc. Cal recordar que el nostre organisme reclama aquests nutrients per generar cèl·lules noves.

limonesTambé hem de tenir en compte que, quan consumim sucs de fruites i hortalisses, li estem estalviant al cos una fase del procés digestiu; concretament, el consistent a extreure els nutrients en forma líquida de la fibra. Quan mengem fruites, verdures i hortalisses fresques, una part important d’aquests nutrients es perd amb la fibra que eliminem a través dels intestins. Per això mateix és preferible consumir sucs d’hortalisses abans que sucs de fruites, ja que les primeres són més difícils de digerir. En consumir-les en forma liquada, l’organisme rep immediatament els minerals essencials que necessiten les nostres glàndules, els nostres teixits, els nostres músculs i els nostres òrgans.

Per altra banda, molts altres punts a favor del seu consum es deriven del fet que siguin sucs frescos, és a dir, acabats de liquar. Un dels factors més remarcables és, tal vegada, que en no estar pasteuritzats conserven tots els enzims i moltes de les seves vitamines que resulten idònies per al nostre organisme. Per això és important consumir-los just després d’haver liquat la fruita o les hortalisses: en cas contrari podríem perdre’n les propietats. La puresa n’és també un valor afegit: no hi trobarem pas ni conservants ni additius, si no podem fer-los a casa, consumim sucs provinents d´agricultura ecològica, que tampoc  en porten.

A nivell de salut trobem més beneficis concrets. Per exemple, el consum de sucs de fruites i hortalisses ajuda l’organisme a depurar les toxines acumulades durant el pas dels anys, essent un producte de primer ordre de cara a la prevenció de malalties. A més a més, afavoreixen la brillantor dels cabells, refresquen el nostre alè i mantenen la nostra pell en perfectes condicions; enforteixen el nostre sistema immunològic, preparant-lo per a les grips i els refredats; esdevenen un potent aliat a l’hora d’evitar les càries i el sagnat de les genives; ens aporten antioxidants, que combaten els elements oxidants coneguts com a “radicals lliures”; ajuden a pal·liar els símptomes de l’artritis tot fent que les articulacions siguin més flexibles i el dolor disminueixi; i, evidentment, són de gran ajuda quan tenim problemes digestius o gàstrics. Hem de parlar, també, dels beneficis que suposa la clorofil·la que contenen: desobstrueix els vasos sanguinis, depura els nòduls linfàtics i enriqueix la sang, evitant l’aparició de tumors.
suc-multi-fruites-bio-hollinger-1-ltr

Però això no és tot. Ara que s’apropa l’estiu, el consum de fruita liquada resulta més recomanable que mai. Davant les intenses onades de calor pròpies de la canícula, aquests sucs esdevenen una font òptima d’hidratació: aporten al nostre organisme l’aigua necessària per dur a terme les seves funcions vitals i, alhora, ens proporciona les vitamines de cada fruita. Que en prenguin nota els col·lectius més vulnerables durant aquest període de l’any, en especial la gent gran i les embarassades.

A l’hora de consumir els sucs, és preferible fer-ho seguint la següent proporció: dos sucs d’hortalisses per un de fruites cada jornada. És millor evitar la presència de fruites i hortalisses en un mateix suc, a excepció de les pastanagues i les pomes, que poden ser de gran utilitat a l’hora de fer combinats.

Després de llegir aquestes línies, encara no esteu convençuts del bé que us pot fer beure un simple suc de taronja natural o de pastanaga en comptes de menjar snacks?

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>