Afegeix aliments fermentats en el teu dia a dia

Prunes umeboshi

El miso, el xucrut, el tempeh, les prunes umeboshi…La globalització ha provocat que cada vegada tinguem més a l’abast productes propis d’altres tradicions. Tots aquests aliments són “fermentats” que en la nostra cultura gastronòmica els trobem en la llet, el formatge, el pa, el formatge o l’oli.

Tot i així l’alteració en l’elaboració dels aliments i les modificacions genètiques han produït escepticismes en el pa i la llet que prenem actualment. Ja en parlarem. De moment, però, us recomanem que obriu els ulls a aliments fermentats (sense processar) d’altres cultures com l’asiàtica.

Els beneficis de la fermentació: el més important és que ens ajuden a restablir l’equilibri de la flora intestinal, cosa que resulta beneficiosa per a l’organisme, especialment en persones amb problemes digestius: inflamació abdominal, restrenyiment, diarrea, meteorisme, etc. Amb la fermentació també digerim millor els aliments i transformem la lactosa fet que fa que alguns intolerants a la llet puguin consumir iogurts.

Aliments fermentats

  • Picles: verdures (col, nap, remolatxa vermella, cogombres…) sotmeses a una fermentació làctica. El xucrut és la més coneguda i disponible.
  • Tempeh: s’obté posant a remull i sotmetent a cocció llavors de soia a les que s’afegeix un fong específic perquè fermentin. Se serveix fregit o rostit. És una bona font de proteïnes i ferro.
  • Miso: s’obté de manera similar a la del tempeh. Les llavors de soia es barregen amb arròs i ordi abans de ser fermentades. S’afegeix una cullereta de cafè a sopes i salses per cada tassa de sopa. Ric en proteïnes.
  • Umeboshi: té un efecte alcalinitzant en el ph de la sang i ajuda a combatre el cansament. Serveix tant per casos de restrenyiment com de diarees o vòmits o cefalees.

Podeu comprar tots aquests aliments a www.compraecologic.com

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>