La civada (avena)

La civada (o avena) és un cereal conegut des d’èpoques remotes que destaca per la seva riquesa en nutrients. Conté una gran quantitat d’hidrats de carboni, fibra soluble, minerals com el fòsfor, el ferro i el silici entre d’altres, i vitamines del grup B i E. Els seus greixos són de molt bona qualitat i té set dels nou aminoàcids essencials.

Constitueix doncs, una important font d’energia ideal per a persones que desenvolupen una gran activitat física i un remei per a molts problemes. Ens ajuda a reduir el colesterol dificultant-ne l’absorció intestinal. Exerceix un paper protector sobre el sistema digestiu i és una aliada per a problemes com ara l’acidesa. A més, té un efecte lleugerament laxant gràcies a la fibra. És ben tolerada per als diabètics: com tots els cereals integrals, és rica en hidrats de carboni d’absorció lenta i, per tant, també alliberen els sucres de forma lenta i progressiva i ajuden a mantenir el nivell de sucre en sang constant. Ajuda a regular el pes i restaura el sistema nerviós. I també s’utilitza en aplicacions externes per a moltes afeccions de la pell.

A més, és ideal tant per cuinar plats freds com calents. Us deixem amb una bona idea per preparar una macedònia amb civada per aquest estiu, un plat que tant podeu fer servir per un esmorzar com un berenar.

RECEPTA: Prepareu una tassa per persona de fruites tallades (maduixes, poma, pera, plàtan…), hi afegiu 2 cullerades soperes de flocs d’avena fins i unes quantes panses o orellanes. Finalment, ho cobriu amb beguda d’arròs i aigua. Animeu-vos a provar-la!!

Laura Colomer, dietista i naturòpata

One thought on “La civada (avena)

  1. marta says

    Jo faig servir flocs de civada a les sopas bollidet uns 5 minuts, cru també es pot menjarf?
    gracies
    Marta

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>