La carn ecològica

Els mètodes convencionals de producció de carn són àmpliament coneguts. Els animals estan confinats en espais molt reduits i en condicions sanitàries pobres. Això els genera estrès, infeccions, agressivitat… i són tractats amb antibiòtics, tranquilitzants i, finalment, amb hormones per accelerar-ne el seu creixement.

En la ramaderia ecològica es vetlla pel benestar dels animals, creixen i es desenvolupen en un entorn natural, pasturen pel camp i mengen pinsos d’origen ecològic. Gràcies a la correcta alimentació i al maneig que reben els animals, la carn ecològica no conté cap mena de residu ni cap producte nociu per la salut, com ara antibiòtics, pesticides o transgènics.

Us posem un exemple: Un pollastre ecològic passa el dia caminant a l’aire lliure rebent la llum del sol. Menja herba i blat ecològic (fora de perill de transgènics) i fins que no passen 3 mesos no arriba al seu pes òptim. En canvi, un pollastre convencional està tancat en una nau sense veure la llum del sol, té un menjador cada pocs centímetres perquè s’hagi de moure el mínim possible i s’engreixa només en 45 dies.

La carn ecològica és més saludable  perquè està lliure de químics. Té un sabor més intens, millor color i firmesa. A la vegada, té més contingut en àcids grassos insaturats, que són més cardiosaludables, i menys contingut en grasses saturades. Menjar carn ecològica és tant bo per a la nostra salut com per al medi ambient.

Fes aquí la teva comanda.

Laura Colomer, dietista i naturòpata

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>