La quinoa

La quinoa no és pròpiament un cereal ja que botànicament pertany al mateix grup que els espinacs i la remolatxa. Durant milenis ha estat un aliment bàsic en països de Sud-Amèrica com el Perú, Bolívia, Xile o Ecuador. És un aliment de fàcil digestió i el seu sabor recorda al de l’arròs integral però molt més lleuger i de textura més fina. No conté gluten, és rica en hidrats de carboni d’absorció lenta, greixos insaturats, vitamines B i E, fibra i minerals com el ferro, el fòsfor, el calci i el potassi. És habitual en dietes vegetarianes ja que és rica en proteïnes d’alt valor biològic (conté tots els aminoàcids essencials). Les seves possibilitats a la cuina són infinites. La podeu utilitzar com guarnició de plats de verdures, en amanides d’estiu, per fer croquetes o en preparacions dolces.

Us proposem que proveu la paella de quinoa amb verdures.Els ingredients que necessiteu són:

- 1 tassa de quinoa real

- 2 tasses d’aigua (sempre una part de quinoa per dues d’aigua)

- 1 cullerada sopera d’algues espagueti de mar

- 3 grans d’all

- 1 ceba

- verdures de temporada que us agradin: carbassó, pebrot, pastanaga,…

- sal

Elaboració: ofegueu en una paella l’all, la ceba i la resta de verdures amb un raig d’oli. Afegiu la tassa de quinoa, prèviament ben rentada, i les dues tasses d’aigua calenta. Afegiu una mica de sal i les algues espagueti de mar trossejades i prèviament remullades 15 minuts. Deixe-ho coure tot junt uns 20 minuts. Sabreu que la quinoa està cuita quan s’hagin desprès els anells del gra. Bon profit!

Colomer, dietista i naturòpata

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>