Les fruites vermelles

Aporten color i salut! S’entén per fruita vermella tota aquella fruita que és silvestre o de bosc com els nabius, els gerds, les mores i les maduixes. Tot i que també hem d’incloure en aquest grup a les cireres, ja que comparteixen coloracions vermelloses i propietats molt saludables.

Destaquen sobretot per la seva riquesa en substàncies antioxidants. Els antioxidants tenen la capacitat de neutralitzar els radicals lliures, nocius per l’organisme, ja que provoquen danys cel·lulars i estan implicats en el desenvolupament de càncers, en trastorns degeneratius i en el desenvolupament de malalties cardiovasculars i cerebrovasculars. Els radicals lliures es produeixen amb l’oxigen en la respiració però hi ha situacions que n’augmenten la producció com ara les infeccions, l’estrès, la contaminació ambiental, el tabac, la mala alimentació i la sobreexposició a les radiacions solars.

A més, les fruites vermelles són una bona font de fibra i són riques en vitamina C, que ajuda a l’absorció del ferro, vitamina E i provitamina A. També en minerals com el potassi, el calci i el magnesi. Els seus efectes sobre l’organisme són:

-        Reforçen el sistema inmunològic.

-        Tenen una acció antiinflamatòria, anticancerígena, antibacteriana.

-        Ajuden a regular el trànsit intestinal.

-        Són diurètiques i contribueixen a regular els nivells de colesterol en sang.

Tant les cireres com les maduixes són fruites de primavera-estiu que reben una gran quantitat de pesticides i com que no les podem pelar, encara que les rentem molt bé els continuen tenint… així que, recordeu, convé menjar-les de temporada i sempre que pogueu ecològiques!

I també pots prendre totes aquestes fruites en forma de sucs naturals, mueslis o melmelades. Mira tota l’oferta aquí.

Laura Colomer, dietista i naturòpata

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>