Beneficis del consum de verdures de cultiu ecològic.

Que les verdures són bones per a la nostra salut és un fet que ja han demostrat la Comunitat Científica i les organitzacions més prestigioses, però sempre és bo trobar recerques que aportin més dades sobre els beneficis d’aquests aliments.

Això és precisament el que han fet un grup d’investigadors de l’Institut de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat Heinrich-Hein, en Düsseldorf, Alemanya. Prenent com a mostres subjectes sans des dels 45 fins als 102 anys, han comprovat que les persones que tenen una ingesta adequada de fruites i hortalisses en la seva alimentació diària tenen una major capacitat de generar antioxidants naturals i presenten un millor comportament cognitiu. Aquests resultats són decisius a l’hora de prevenir malalties degeneratives, com per exemple l’Alzheimer o altres demències.

Totes les fruites i les hortalisses són beneficioses pel nostre organisme, però si són de cultiu ecològic, els beneficis es multipliquen perquè cap component químic interfereix en la seva aportació de vitamines ni modifica la naturalesa dels seus nutrients. Consumint verdures i fruites de cultiu ecològic evitem assimilar al nostre organisme els fertilitzants nitrogenats utilitzats a l’agricultura convencional, els insecticides i herbicides sintètics.

Podem destacar algunes verdures que es caracteritzen pel seu poder antioxidant. Per exemple aquells productes que presenten un color vermellós, o morat-blau com la llombarda, l’albergínia o el tomàquet, contenen una substància denominada antocianina, les propietats antioxidants de la qual han estat avaluades fins i tot en la prevenció del càncer. Un altre exemple molt beneficiós, i que a més, ara és temporada, són les hortalisses com el porro, espinacs, bledes, el carbassó i la carabassa, la concentració a les quals de vitamina C és bastant elevada, ajudant a protegir el nostre sistema immunològic.

A la llum dels informes científics i les investigacions en el terreny de l’alimentació ecològica no podem negar que el consum de verdures d’origen ecològic aporta una millor qualitat de vida i una actitud molt positiva: la conscienciació de la naturalesa dels aliments que nodreixen el nostre cos.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>