Orxata de xufla, per un estiu més fresc!

Sempre hem relacionat l’orxata amb l’estiu…I és que no hi ha res com una bona orxata de xufla ben freda i fins i tot granissada per combatre la caloreta.Però aquesta beguda és molt més que això, també és una alternativa a la lactosa, i la prova és l’ús versàtil que té a la cuina: el pa, l’arròs i els flams, per exemple, es poden fer amb orxata ecològica. És una altra manera de prendre orxata amb tots els beneficis i no només durant un període estacional. Les xufles són tubercles amb molts midons i greixos. La qualitat dels greixos, tant de la xufla com de l’orxata, és molt interessant. És rica en àcids grassos mono insaturats (AGMI). Així, si 100g de xufles contenen gairebé la meitat de la seva composició en forma de greixos, el 34% ho és en forma d’AGMI (en l’orxata és del 22%). Els AGMI s’anomenen “cardiosaludables” pel seu efecte sobre el perfil dels lípids circulants en el nostre cos, fent baixar l’anomenat “colesterol dolent” (l’LDL) i fent pujar el “colesterol bo” (l’HDL).

orxata-de-xufa-eco-amandin-1-l

Una altra de les riqueses de la xufla la trobem en la quantitat de fòsfor. Junt amb el calci, el fòsfor és un mineral indispensable pel manteniment i la formació d’ossos i dents. Un grapat de xufles ens aporten més del 7% del fòsfor requerit en un dia i un got d’orxata, el 12%. A la xufla també trobem fibra, àcid fòlic, i vitamines E i C; però una gran quantitat es perden en les orxates industrials, així que, naturalment, us recomanem consumir orxata ecològica.
L’additiu principal de les orxates convencionals industrials és el caseïnat sòdic, derivat de la caseïna de la llet, que la legislació europea prohibeix com a additiu, però que, en canvi, està permès a Espanya per fer orxata. Per això els cultius ecològics de xufla, que no fan servir fertilitzants químics ni tampoc herbicides són la garantia d’una orxata de qualitat i sense additius ni conservants artificials.
Aquests mesos d’estiu podeu comprar l’exquisida l’Orxata de Xufla Amandin Ecològica a la nostra tenda online www.compraecologic.com. Com oferta especial, teniu el pack d’estalvi de 12 unitats amb un descompte del 15% aplicat.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>