Soia: la carn vegetal

No és gratuït que els xinesos diguin que la soia és “carn sense ossos” i que en tot Orienti es conegui també com la “carn del camp”. A Àsia, des de fa milers d’anys, la soia és la base de la nutrició. A Occident, es va adoptar durant la Segona Guerra Mundial, quan aquest aliment va compensar la manca de queviures en gairebé tots els estats que van participar en la contesa.

El seu poder nutritiu

Quan es vol garantir una vida sana és important subministrar al cos proteïnes, que són composts químics amb alt contingut de carboni, hidrogen, oxigen, sofre, fòsfor i nitrogen.

“La soia és una excel·lent font de proteïnes:  tres vegades més que l’ou i molt més que la carn o el peix”, explica Diana Contreras, dietista de la Universitat Internacional de Florida.

Els plats preparats amb soia en gra i amb els seus derivats són més nutritius que els aliments d’origen animal, doncs tenen major quantitat de proteïnes completes amb tots els aminoàcids essencials (els que hem de rebre en el menjar).

“Aquestes alternatives no només contenen fibres que la carn no té. Generalment són de més baixes calories que la carn”, diu Arturo Guzmán, del General Nutrition Center, en Nova Jersey.

Altres valors de la soia

D’altra banda, les llavors de soia tenen un alt contingut en fibra (4,5%), un baix índex energètic (130 *kcal/100 g.), no contenen colesterol i pràcticament tampoc grasses saturades. El greix present (uns 5 g.) conté gran quantitat de lecitina, un fosfolípid vital per a les membranes cel·lulars, el cervell i el sistema nerviós.

Posseeix també una gran quantitat de vitamines del grup B, sobretot *riboflavina, a més de les vitamines I i K: “en la soia es troba una font de proteïnes molt rica, valuosa i barata”, conclou Guzmán. La soia pot ser utilitzada com aliment substitutiu de la carn en els plats que preparis, aportant el mateix valor nutritiu amb un preu bastant més accessible.

Font : http://www.haztevegetariano.com

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>