Un esmorzar sense gluten

El gluten és una proteïna que es troba en el blat, la civada, l’ordi, el sègol, l’espelta i el kamut. Els cereals que estàn lliures de gluten són el blat de moro, l’arròs i el mill.

Avui us donem algunes propostes per fer un esmorzar sense gluten:

-       Tè verd i pa sense gluten amb alvocat o melmelada de gerds.

-       Bol de muesli (que podem preparar a casa amb anterioritat) amb llet o beguda vegetal. També podem substituir el muesli per cereals sense gluten.

-       Crema de cereals amb arròs i mill.

-       Iogurt sense gluten barrejat amb una poma cuita i ametlles picades.

-       I ara que ve el bon temps, podem fer un batut amb llet i fruites (plàtan, maduixes, pera…) i ho acompanyem amb unes galetes sense gluten.

Cal comentar que la civada no està clar que contingui gluten i hi ha molts celíacs que la toleren bé. El que hem de fer és reintroduir-la poc a poc.

Una altra opció per incloure més varietat és utilitzar la quinoa. No és un cereal però té unes característiques semblants. No conté gluten  i els seves proteïnes tenen tots els aminoàcids essencials. Es pot utilitzar tant en preparacions dolces com salades… i és molt digestiva.

Laura Colomer, dietista i naturòpata

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>